Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na víkend: Raději zůstaňte doma. Žene se sníh a mráz

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

O víkendu se do některých míst v Česku vrátí sníh. Teploty navíc místy klesnou až pod bod mrazu.

První sníh se objeví už v pátek během večera ve vyšších polohách. V sobotu pak bude převážně zataženo až oblačno, na většině území se vyskytne déšť nebo přeháňky, v Čechách v polohách nad 600 m přechodně i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou až na 1 °C, nejvyšší denní teploty nepřekročí 6 až 10 °C.

V neděli bude rovněž zataženo až oblačno, na většině území se objeví déšť nebo přeháňky. Na celém území se v polohách nad 700 m objeví srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou až na -1 °C. Nejvyšší denní teploty pak nevyrostou nad 6 až 10 °C. 

Chladné počasí bude převládat i v pondělí, kdy bude nadále oblačno až zataženo. Místy se objeví přeháňky nebo déšť, na horách zpočátku srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na +4 až -1 °C, nejvyšší denní teploty na 7 až 11 °C.

Témata:  počasí

Související

Aktuálně se děje

21. října 2024 9:05

Další změny v důchodech na obzoru: Jaké plány má ANO po případném volebním vítězství?

Exministryně financí Alena Schillerová (ANO) poslala vzkaz lidem, kterým se nepozdává chystaná penzijní reforma. Šéfka nejsilnějšího opozičního poslaneckého klubu naznačila, že její hnutí ji hodlá revidovat v případě, že se vrátí do Strakovy akademie.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy