Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí přinese teplotní šok. Mráz, sníh a léto? Česko si příští dny užije

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Jako na houpačce. Tak by se dalo stručně charakterizovat počasí, které zasáhne Česko v následujících dnech. Zatímco jeden den bude mrznout a sněžit, druhý den přijdou letní teploty. Pak se opět prudce ochladí.

Největší teplotní šoky zasáhnou Česko o víkendu. V sobotu se na většině území objeví občasný déšť nebo přeháňky, ev vyšších polohách bude i sněžit. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty vyrostou na 8 až 12 °C. 

V neděli teploty prudce vzrostou. Bude sice panovat zvětšená oblačnost a místy se objeví déšť, nejnižší noční teploty ale vyrostou na 7 až 3 °C a nejvyšší denní teploty dokonce na 16 až 20 °C.

V pondělí se ale prudce ochladí. Na většině území se objeví přeháňky a v polohách nad 600 m dokonce sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, v západní polovině Čech až na 0 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 5 až 9 °C.

Po zbytek týdne bude většinou oblačno, místy se objeví přeháňky, od středních poloh dokonce sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou až na -4 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou z 4 až 8 °C na 9 až 14 °C.

Témata:  počasí

Související

Aktuálně se děje

21. října 2024 9:05

Další změny v důchodech na obzoru: Jaké plány má ANO po případném volebním vítězství?

Exministryně financí Alena Schillerová (ANO) poslala vzkaz lidem, kterým se nepozdává chystaná penzijní reforma. Šéfka nejsilnějšího opozičního poslaneckého klubu naznačila, že její hnutí ji hodlá revidovat v případě, že se vrátí do Strakovy akademie.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy