Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze dnes začne pravidelná porada ekonomických diplomatů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Ke každoroční poradě se dnes v Praze sejdou ekonomičtí diplomaté z českých zastupitelských úřadů v zahraničí. V Černínském paláci se uskuteční konference, kterou videozdravicemi zahájí premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD). Diplomaté budou až do pátku diskutovat s představiteli vládních institucí, příspěvkových organizací a podnikateli o vzájemné spolupráci při podpoře ekonomické diplomacie.

Cílem konference je diplomatům zprostředkovat informace o novinkách a prioritách v prosazování českých ekonomických zájmů v zahraničí, aktuální ekonomické situaci ČR a jejím výhledu a zhodnocení spolupráce resortů zapojených do podpory vnějších ekonomických vztahů. Firmy se podělí se svým pohledem na formy státní podpory exportu. Uskuteční se též konzultace diplomatů s exportními firmami.

Vzhledem ke koronavirové pandemii se konference bude konat v tzv. hybridním formátu, část ekonomických diplomatů se jí zúčastní on-line.

Konference bude složena z několika diskusních bloků. Debatovat budou ministři a další představitelé resortů, ředitelé agentur na podporu exportu a investic, předsedové podnikatelských reprezentací, sektorových organizací či asociací, finančních institucí, ekonomové, zástupci institucí na podporu vědy, výzkumu a inovací a soukromého sektoru.

Kulhánek dnes bude na jednání Rady pro zahraniční věci v Lucemburku, v úterý se ale s ekonomickými diplomaty sejde. V týž den na konferenci vystoupí vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Součástí porady bude také blok věnovaný prioritám předsednictví ČR v EU, které nastane od 1. července 2022.

Témata:  ekonomika Praha

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy