Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo průmyslu spustilo call centrum pro podnikatele

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ministerstvo průmyslu dnes spustilo call centrum pro živnostníky a podnikatele v návaznosti na dnešní nová opatření kvůli šíření koronaviru.

Informační linka má telefonní číslo: 224 854 444. Ministerstvo o tom informovalo na svém webu.

Resort tak učinil kvůli opatřením, o kterých dnes v noci rozhodla vláda. Od dnešních 06:00 musí být uzavřené obchody s výjimkou prodejen potravin, lékáren, drogerií, čerpacích stanic a některých dalších. Opatření má trvat do úterý 24. března 06:00. Nařízení se týká také například kadeřnických a kosmetických salonů.

Zástupci vlády ale během víkendu jednají o možné konkretizaci nařízení, jednou z možností je výjimka pro drobné stavebniny. Ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO) dnes jednal také se zástupci Hospodářské komory, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů nebo Svazu obchodu a cestovního ruchu.

Se stejnou účinností kabinet zakázal přítomnost veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb, výjimkou je například zaměstnanecké stravování. Restaurace také mohou jídlo vydávat okénkem. Od dnešních 06:00 také platí zákaz provozu heren a kasin.

Témata:  Ministerstvo průmyslu a obchodu Koronavirus COVID-19 podnikatelé Telefony

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy