Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi vidí svou budoucnost většinou pesimisticky

Češi vidí svou budoucnost většinou pesimisticky

Foto: Pixmac

Občané svou osobní finanční situaci vnímají spíše pesimisticky. Vy plývá to z průzkumu, který připravila společnost Ipsos Tambor pro XI. Fórum Zlaté koruny, které se v úterý koná v Praze.

Ohledně své ekonomické situace jsou obecně starší lidé pesimističtější než mladí. Muži ve věku 55 až 65 let se z plných šestapadesáti procent domnívají, že se jejich finanční situace bude v roce 2012 zhoršovat, ženy ve stejném věkovém rozmezí jsou jen o málo optimističtější.

Z průzkumu dále vyplynulo, že zatímco vládní reformy vnímá kladně zejména skupina mladých lidí, je jich ale jen okolo třiceti procent. Z více než tisícičlenného vzorku respondentů reformy negativně hodnotí téměř tři čtvrtiny lidí.

Z výzkumu, provedeného na témže vzorku obyvatelstva České republiky vyplynulo, že občané za hlavní zdroj pro získání peněz do státního rozpočtu považují zamezení korupci u veřejných zakázek a snižování počtu státních úředníků.

Témata:  Česko lidé

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy