Uprchlíci, kteří konvertují od islámu ke křesťanství, budou muset projít zkouškou

V poslední době se objevují zprávy o uprchlících, kteří hromadně konvertují od islámu ke křesťanství. Ti, kteří na základě toho žádají o azyl ve Velké Británii, ale musí podstoupit test ze znalosti Bible. Informoval o tom britský deník The Guardian.

Přijímání uprchlíků do Evropy
reklama

Deník s odkazem na členy britského parlamentu uvádí, že uprchlíci, kteří ve Velké Británii žádají o azyl na základě konvertování ke křesťanství, musí imigračním úředníkům odpovědět několik otázek o Bibli.

Otázky jsou podle zprávy parlamentní skupiny, která řeší mezinárodní svobodu náboženství nebo vyznání, zaměřeny tak, aby ověřily znalost Bible. Jde například o otázky „Jak zní deset přikázání?" nebo „Kolik knih tvoří Bibli?". Pokud uprchlíci otázky nedokáží správně odpovědět, jejich žádost o azyl je zamítnuta.

Skupina varuje, že tyto otázky jsou „velmi špatným způsobem posouzení žádosti o azyl na základě konvertování, který vede ke špatným rozhodnutím a nákladným odvoláním".

Podle skupiny tyto otázky nejsou schopny posoudit upřímnost konvertování ke křesťanství. Poukazuje také na fakt, že podle neoficiálních informacích se lidé na tyto otázky speciálně připravují, takže jejich zodpovězení nic nedokazuje.

Témata: uprchlíci

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky