Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Apple představil novou verzi operačního systému iOS 5

Americká společnost Apple ve středu představila novou verzi operačního systému iOS 5, informuje ve čtvrtek server televize ABC News. Systém má podle firmy až 200 vylepšení a nových funkcí.

Krátce poté, co Apple nový systém představil, nabídl ho zdarma ke stažení všem uživatelům iPhonů, iPadů nebo iPodů.

Zájem o aktualizaci byl ale enormní. Mnoho uživatelů se na servery Apple nemohlo připojit a stáhnout si aktualizační soubor.

Jde o první operační systém pro iPhony, iPady a iPody, který není závislý na připojení k počítači. Uživatelé jej tak mohou na své přístroje instalovat přímo. Nový operační systém také uživatelům umožní synchronizovat data z přenosných přístrojů s počítačem přes bezdrátové připojení wi-fi.

iOS 5 má být kompatibilní se všemi iPhony počínaje verzí 3GS, iPody třetí a čtvrté generace a všemi iPady.

Témata:  Apple

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy