Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena posílala SMS se smajlíky, účet od operátora ji šokoval

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Žena se cítí podvedená a není se čemu divit. Posílala totiž v krátkých textových zprávách velké množství smajlíků, které nejsou zahrnuty v jejím neomezeném paušálu.

Kadeřnice Paula Cochrane z Velké Británie netušila, že její operátor si účtuje za každého smajlíka jednu libru (37 korun). Když si stěžovala, operátor jí nabídl pouze slevu v přepočtu 3700 korun. Paula je totiž jedna z mnoha uživatelů mobilních telefonů, které SMS zprávy se smajlíkem automaticky mění na MMS.

"Zuřím. Nikdy jsem o takovém případě neslyšela a mobilní telefony využívám roky, "stěžuje si Paula. "Dokonce i zaměstnanci v místní prodejně byli v šoku, když jsem jim řekla, co se stalo. Nevěděli, že to takto funguje," dodala.

Zákaznice se cítí uražena a okradena. Operátor jí z účtu stáhl více než 40 tisíc korun, píše list Daily Mail. Kadeřnice tvrdí, že když jí dorazil o něco vyšší účet za listopad, vůbec to neřešila.

Od operátora se však dozvěděla, že její účty za prosinec a leden přesahují 30 tisíc korun a za únor ještě víc. Teprve tehdy se dozvěděla, že zprávy se smajlíkama odesílá jako MMS zprávy.

Podle operátora existuje řada faktorů, které mohou zapříčinit zpoplatnění zpráv se smajlíky. Závisí to na nastavení, ale i na značce a typu mobilního telefonu. Paula používala obrázky od výrobce, telefon je proto rozesílal jako multimediální zprávy.

Témata:  mobily mobilní operátoři

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy