Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ceny benzínu prudce klesají. Kde je nejlevnější? Přehled po krajích

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Cena benzínu neustále klesá. Podle statistik je v průměru dokonce nejnižší za posledních pět let. Kde ve vašem kraji natankujete nejlevněji?

Řidiči v České republice teď tankují benzín za stejné ceny jako před pěti lety. Průměrná cena Naturalu 95 klesla na 29,97 Kč, tedy pod 30 korun. Na podobných hodnotách byla naposledy v lednu 2010. Na některých benzínkách se dá litr tohoto paliva dokonce pořídit i za cenu kolem 26 korun.

Za poslední měsíc podle analytiků klesla jeho cena zhruba o sedmdesát haléřů a vývoj na světových trzích prý ukazuje, že by pohonné hmoty měly zlevňovat i nadále. Nafta zatím na prolomení magické třicetikorunové průměrné ceny čeká.

Mezi tuzemskými pumpami i tak stále panují obří rozdíly. U některých, zejména těch u dálnic, se dá litr benzínu koupit i za více než pětatřicet korun. Nejdražší benzín statisticky zůstává v Praze, nejlevnější je naopak v Královéhradeckém kraji.

Přehled po krajích

Témata:  pohonné hmoty Benzinky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy