Chci do koalice se slušnými lidmi, řekl Babiš a spojil se s komunisty

Hnutí ANO lídra Andreje Babiše zakládá v Havířově, Chomutově a Kladně koalici s komunisty. Jak sám Babiš tvrdí, důvody pro vstup do koalice se v jednotlivých městech musí hodnotit zvlášť a nelze je tudíž paušalizovat.

Andrej Babiš
reklama

"Já o tom nerozhoduji. Byla to jediná možnost. Jasně jsme řekli, že budeme dělat koalici se slušnými lidmi. Nemohu za to, že občané této země volí komunisty," řekl serveru Lidovky.cz Babiš.

Ve třech okresních městech už hnutí ANO vstoupilo do koalice s komunisty. V Kladně se spojilo s Volbou pro Kladno a KSČM, v Chomutově s hnutím Pro Chomutov, a KSČM a v Havířově budou mít komunisté díky podpoře hnutí ANO primátora.

"Rád bych připomněl, že pan Schwarzenberg dříve volil ve své obci Sýkořice komunistku, protože je to slušná paní. A také bych rád připomněl, že pan Kalousek kdysi navrhl vládní koalici ČSSD a KDU-ČSL za podpory komunistů," dodal Babiš.

Komunální volby byly pro ANo úspěchem, hnutí zvítězilo v devíti krajských městech včetně Prahy (Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Ústí nad Labem, Pardubice, České Budějovice, Jihlava, Olomouc), právě vítězství ve velkých metropolích bylo jeho cílem.

"Je vidět, že hnutí ANO funguje na standardních demokratických mechanismech a má silnou základnu, která vygenerovala úspěšné kandidátky plné nezávislých osobností. Ještě jednou moc děkujeme voličům, pro nás to je obrovský úspěch," vzkázal po volbách Andrej Babiš.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky