Babiš prý názorně ukázal, proč se objevil ve vládě. Není to kvůli občanům...

Expremiér a předseda LEV 21 Jiří Paroubek tvrdí, že ministr financí Andrej Babiš názorně ukázal, proč se objevil ve vládě. Není to prý kvůli občanům, ale kvůli hájení zájmů velkého byznysu - například dostavbě Temelína.

Jiří Paroubek /LEV21/
reklama

"A. Babiš se zřejmě dohodl s podnikatelskými zájmovými skupinami, které dlouhodobě prosazují dokončení Temelína, resp. dostavbu dvou bloků této jaderné elektrárny," tvrdí v komentáři, který obdržel server EuroZprávy.cz, Paroubek.

Poukazuje na to, že podle nevyvrácených studií nebude v nejbližších 20 letech takovýchto kapacit k výrobě elektrické energie potřeba. "Pro část českého průmyslu je to ovšem vítaná zakázka, ať to daňové poplatníky stojí, co to stojí," domnívá se šéf LEV 21.

"A. Babiš názorně ukazuje, proč se objevil ve vládě. Nebude hájit nízké ceny elektrické energie, tedy zájmy občanů a malých podnikatelů, ale o to více bude hájit zájmy velkého byznysu. A jde na to od lesa!" uvádí Paroubek.

"Aby byli spokojení jak američtí, tak ruští uchazeči o zakázku, připojuje se k nápadu, že by po jednom bloku mohlo být dostavěno u Temelína i u JE Dukovany. Odmítám dlouhodobě podobné vize, které mají sloužit pouze zájmům určité části českého byznysu. Pokud vláda půjde správným směrem, cestou ozdravení českého hospodářství, zajistí podnikatelům zakázky jiným, rozumnějším, způsobem," uzavřel Jiří Paroubek.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky