Doplatek k důchodům? Když jsem tohle řekl já...posteskl si bývalý premiér

Předsedové koaličních stran včera shodli na jednorázovém příspěvku ve výši 600 korun, pokud se koalice nedohodne na zvýšení penzí na příští rok v průměru o 200 korun. Bývalý premiér Jiří Paroubek tuto situaci přirovnal k té, která nastala v roce 2010, a všiml si několika rozdílů.

Jiří Paroubek
reklama

Paroubek si posteskl nad tím, že když Babiš a Sobotka vyhlásili, že důchodci v tomto roce dostanou jednorázový doplatek k důchodu ve výši 600 korun, žádné mediální pobouření to nevzbudilo.

"Když jsem totéž před sněmovním volbami v květnu 2010 řekl já, snesla se na mě vlna kritiky, že jde o marnotratnost, vyhazování peněz a že se "vydávám na řeckou cestu"," napsal na sociální síti.

Je podle svých slov sice rád, že se médiím vrací realismus, ale připomíná, že on tehdy uvedl, co bude zdrojem výplaty 13. důchodů. "Měly to být vyšší dividendy ČEZu státu plynoucí z vyšších zisků ČEZu v roce 2009," připomněl.

"Babiš se nyní s nalezením zdroje výplaty příliš neobtěžuje... Inu, když dva dělají totéž, není to totéž... Zde je vidět, jak se vyplatí vlastnit média..." dodal.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky