Platy stagnují, ceny energie prudce rostou. Jak ušetřit až 6000 ročně?

Ceny energií se za posledních 10 let zvýšily o více než 100%, přitom platy víceméně stagnují. Nyní je tak správný čas zabývat se rodinnými náklady, které lze lehce snížit. Začít by se mělo právě energiemi a to změnou dodavatelů. Průměrná domácnost změnou dodavatele plynu může ušetřit až 5000 Kč a u elektřiny pak ušetří 1500 Kč. Podívejte se jak na to.

660
reklama

Výdaje na provoz domácností se od roku 2000 neustále zvyšují. Nejvíce se však navýšily ceny za energie, tedy plyn a elektřinu. I přestože v roce 2014 došlo k zlevnění elektřiny v průměru o 10,9 procent, je stále možnost výrazně snížit náklady o tisíce.

Díky zpřístupnění trhu s energiemi menším společnostem a možnosti změnit vašeho dodavatele elektřiny může uspořit téměř každý. Navíc je to jednoduché, ani nemusíte obíhat žádné kanceláře, prodírat se jejich nepříliš přehlednými ceníky a hledat nejvýhodnější nabídku.

Lehce ušetřit se dá i změnou dodavatele plynu. I tam můžete ušetřit až 1500 Kč, díky jeho změně. Změnit dodavatele plynu není nic složitého. Vše lze vyřídit po internetu či poštou a ani nebudete muset na pobočku. Srovnejte si nabídky dodavatelů a využijte tak uspořené finance například na vaší dovolenou. Pokud chcete platit méně za plyn, změňte jeho dodavatele.

Redakce MoneyMAG.cz důrazně doporučuje, všechny změny provádějte po důkladném uvážení a vždy jen v "kamenných pobočkách" zavedených dodavatelských firem.

Témata: energetika

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky