Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejlevnější a nejdražší benzinky v Česku: Kde určitě netankovat?

Nejlevnější a nejdražší benzinky v Česku: Kde určitě netankovat?

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Léto je v plném proudu a mnozí z nás cestují na dovolenou či na nějaký výlet. Pokud jedete autem, určitě vás zajímá, kde můžete výhodně natankovat, a kterým čerpacím stanicím byste se měli raději vyhnout. Připravili jsme pro vás přehled čerpacích stanic s nejlevnějším a nejdražším naturalem a naftou.

Nejlevnější benzin (natural 95) seženete překvapivě v Praze. OMV v Praze v ulici 5. května směrem do centra ho prodává za 33,40 Kč. O korunu dráže se natural prodává v Břestu na čerpací stanici Q group. Za 34,50 Kč pak natankujete například u Albertu v Havlíčkově Brodě, v Jihlavě na Patrol Mobile nebo na Tank ONO v Trutnově.

Jedna jediná benzinka podle portálu TankujLevněji.cz prodává benzin (natural 95) nad psychologickou hranicí 40 korun. Agip v Praze na Chodvě v ulici Na Jelenách ho prodává za 40,20 Kč. Těsně pod 40 korun za 39,90 Kč natural prodává hned několik benzinek na dálnici D5, D1 a D11. Kraluje mezi nimi OMV, ale v Rudné za tuto cenu benzin nabízí Benzina Plus.

Vůbec nejlevnější naftu v republice podle webu TankujLevněji.cz seženete u Albertu v Čestlicích a u čerpací stanice Q group v Břestu. Obě benzinky ji prodávají za 33, 30 korun. Pod 34 korun naftu prodává i Tesco v Jihlavě - za 33,80 Kč.

Nejdražší naftu tradičně natankujete na dálnicích. OMV na dálnici D1 a D5 ji prodává za 39,90 korun hned na několika čerpacích stanicích.

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy