Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na důchodce stát kašle!

Na důchodce stát kašle!

Foto: Pixmac

Člen senátorského klubu ČSSD Jan Žaloudík kritizuje jednání vlády, které se týká zdravotní a sociální péče. „Vláda se opět chystá šetřit na seniorech a zdravotně postižených,“ uvedl na serveru strany sociální demokracie.

Ministerstvo zdravotnictví pod velením Leoše Hegera nic nedělá pro to, aby došlo k systémovému provázání zdravotní a sociální péče. To by podle Žaloudíka vedlo k zaručení „jistot a kvality života dlouhodobě nemocných a závislých seniorů, ale nejen jich.“

Žaloudík argumentuje tím, že u lidí v pokročilém věku dochází poměrně často k prolínání zdravotní a sociální péče, a tak nerozumí jednání vlády, které v tomto neučinilo zatím ani „ň“. Žaloudík však ani neočekává, že se situace za vlády Petra Nečase změní k lepšímu. „Asi je bohužel třeba vyčkat, až se nespokojení občané demokraticky rozhodnou pro jiné zastoupení,“ dodává Žaloudík.

Podle výzkumu preferencí bude mít v příštím volebním období ČSSD prostor, aby v této oblasti provedla potřebné změny. Jen aby na to sama sociální demokracie posléze nezapomněla až získá moc v podobě možnosti sestavit vládu v jejich případě ne rozpočtové, ale sociální zodpovědnosti.

Témata:  důchodci

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy