Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropa bojem s dluhovou krizí odvrátila finanční katastrofu

Evropa bojem s dluhovou krizí odvrátila finanční katastrofu

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Akce, kterými Evropa zatím bojovala s dluhovou krizí, podle amerického ministra financí Timothy Geithnera odvrátily případnou finanční katastrofu. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters.

"Trvalé řešení vyžaduje jak delší období hospodářských reforem, tak i značnou záchrannou palebnou sílu na podporu těchto reforem," uvedl Geithner na tiskové konferenci na závěr setkání skupiny G20 nejvyspělejších zemí světa.

Víkendové setkání se zaměřilo na Evropu a řada účastníků G20 uvedlo, že chce vidět, že Evropa poskytne více peněz na vlastní ochranu před ještě horší krizí, a to ještě dříve, než poskytnou další pomoc na její záchranu prostřednictvím institucí, jako je Mezinárodní měnový fond (MMF).

"Panuje všeobecná shoda, že MMF nemůže nahradit absenci silnějších ochranných prostředků a že MMF nemůže jít vpřed bez jasnějších vlastních plánu v Evropě," řekl dále Geithner.

Témata:  Evropa krize

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy