Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a úterý 26. prosince

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Do střední Evropy postoupí od západu slábnoucí zvlněná studená fronta a před ní k nám bude nadále proudit teplejší vzduch od jihozápadu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Polojasno, v Čechách místy, na Moravě na většině území zataženo nízkou oblačností. Místy mlhy, ojediněle i mrznoucí. Nejnižší teploty +3 až -1 °C, při malé oblačnosti ojediněle až -4 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s, na severní Moravě a ve Slezsku čerstvý jihozápadní 4 až 8 m/s.

Tlaková tendence: mírný pokles

Rozptylové podmínky: většinou mírně nepříznivé, na severní Moravěa ve Slezsku dobré

Počasí přes den (07-24):Polojasno až skoro jasno. V Čechách zpočátku místy, na Moravě po většinu dne zataženo nízkou oblačností. Místy mlhy, ráno ojediněle i mrznoucí. V Čechách později odpoledne od západu oblačno až zataženo a ojediněle slabý déšť nebo mrholení, později večer v západních Čechách nad 900 m sněžení. Nejvyšší teploty 5 až 9 °C, při nízké oblačnosti kolem 3 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C. Slabý jižní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s. Na severní Moravě a ve Slezsku, odpoledne a večer i v západních Čechách čerstvý jihozápadní vítr 4 až 8 m/s.

Tlaková tendence: mírný až slabý pokles, večer od jihozápadu až silný pokles

Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé, na severní Moravě a ve Slezsku a během dne i jinde místy dobré

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy