Mladá muslimka se chovala příliš "západně". Dopadlo to špatně

Norsko pobouřil případ muslima, který údajně znásilnil svou dceru, protože nedodržovala muslimské tradice a chovala se příliš „západně“. Informuje o tom server Breitbart s odkazem na norskou stanici Fredrikstad24.

Ilustrační fotografie
reklama

Asi dvacetiletá muslimka byla znásilněna asi před čtyřmi týdny ve městě Fredrikstad. Její zhruba čtyřicetiletý otec je od té doby ve vazbě. Podle médií ho usvědčilo nalezené DNA. Otec oběti byl zadržen krátce poté, co jeho dcera utekla z domova a informovala o všem dva pošťáky, kteří pak kontaktovali policii.

Muslim tvrdí, že si jeho dcera celou událost vymyslela. Nicméně DNA důkazy ukázaly něco jiného. Otcova DNA byla nalezena na spodním prádle oběti a na jejích intimních partií. Muž u fredrikstadtského okresního soudu vše vysvětloval tím, že se tam DNA dostala, protože seděl na její posteli.

Podle mladé ženy otec neschvaloval její západní životní styl, kterému dávala přednost před tradičním islámským stylem, který vyznávají její rodiče. Spor o její údajné „západní chování" vedl až k znásilnění, řekla.

Muž byl za své činy uvězněn a čeká na proces, dcera je podle státního zástupce ve špatném stavu. Vzhledem k těžkým poraněním i traumatu, které utrpěla, byla umístěna v nemocnici psychiatrické péče. Úřady se obávají, že se může pokusit vzít si život.

Muslim by měl před soudem stanout během příštího měsíce. Pokud bude shledán vinným, hrozí mu až deset let vězení.

Server Breitbart poukazuje, že podobných případů násilí na ženách ze strany muslimských mužů, a to jak sexuálního a fyzického, v Evropě v uplynulém roce přibylo. Tento měsíc už například muslim vyhodil své děti ven z okna v horním patře, protože se obával, že se jeho rodina stala příliš „západní". V dalším případě syrský muž v azylovém domě v Německu zabil po hádce svou vlastní ženu. Ve vedlejší místnosti přitom spaly jejich děti. Později si s nimi otec hrál, jako by se nic nestalo.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky