Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

IKEA stahuje z prodeje osm druhů čokolád

IKEA, ilustračné fotografie
IKEA, ilustračné fotografie
Foto: Pixabay

Společnost IKEA varuje zákazníky před čokoládami, které jsou nevhodné pro lidi alergické na lískové oříšky nebo mandle. V těchto chvílích stahuje z prodeje celkem osm typů čokolád.

Zákazníci, kteří si obchodním domě IKEA koupili čokoládové výrobky, mohou být v nebezpečí. Některé totiž obsahují stopy lískových ořechů a mandlí, ačkoli ve složení to jasně napsané není. Jsou tedy velkým rizikem pro osoby, které jsou na tyto alergeny citlivé.

"Bezpečnost a kvalita výrobků jsou pro IKEA nejvyšší prioritou. Z prodeje stahujeme všechny tyto výrobky na všech trzích, se všemi daty minimální trvanlivosti," píše společnost na svých webových stránkách.

"Informace uvedené na obalu výrobků neodpovídají častému výskytu oříšků či mandlí v těchto výrobcích. Na štítku se uvádí jen to, že výrobek tyto alergeny může obsahovat," dodává IKEA.

Zákazníci, kterých se problém týká, mohou tyto výrobky vrátit v jakémkoli obchodním domě IKEA a dostanou zpět peníze v plné výši.

Jedná se o tyto čokoládové výrobky:

CHOKLAD LINGON & BLÅBÄR 180 g (čokoláda s příchutí brusinek a borůvek)

CHOKLAD LJUS UTZ 100 g (mléčná čokoláda)

CHOKLAD NÖT UTZ 100 g (mléčná čokoláda s lískovými oříšky)

GODIS CHOKLADKROKANT 450 g (mléčná čokoláda s karamelem)

GODIS CHOKLADRÅN 168 g (oplatky s čokoládou)

CHOKLADKROKANT BREDBAR 400 g (čokoládovo-karamelová pomazánka)

CHOKLAD MÖRK 60 %

CHOKLAD MÖRK 70 %

Témata:  IKEA

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy