Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V krůtím mase z Polska našli salmonelu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Obchodní řetězec Tesco prodával krůtí maso se salmonelou! Odhalili to pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce a okamžitě vydali varování. V obchodě už výrobek naštěstí nekoupíte, můžete ho mít ale doma.

Závadné maso se salmonelou, v němž Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla salmonelu, se už na pultech obchodů nenachází, mělo se totiž spotřebovat do 3. června 2016. Inspektoři se ale obávají, že by ho ještě mohli mít lidé v mrazáku.

Nebezpečné maso nese značku Indrol – Chutné krůtí maso (krůtí mletý masný polotovar s přidanou vepřovou bílkovinou) a jde o 520gramové balení. Kontaminované balení s číslem šarže 16052704 bylo vyrobeno v Polsku.

"SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv," uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

"Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce," dodal Kopřiva. Informaci o zjištění bakterie v mase vložila SZPI do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF).

Bakterie rodu Salmonella způsobují akutní průjmové onemocnění, salmonelózu. V Česku jsou ročně hlášeny desítky tisíc případů nákazy. Nemocný si projde doslova peklem, trápí jej kolikové bolesti břicha, bolesti hlavy, horečka, zvracení a velmi časté průjmy.

Témata:  Státní zemědělské a potravinářské inspekce Polsko Kuřecí maso

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy