V rýžové kaši značky Hami z Polska jsou bakterie salmonely

Nemléčná rýžová kaše značky Hami může obsahoval bakterii Salmonella enteritidis, která způsobuje průjmové onemocnění salmonelózu, varuje Státní zemědělská potravinářská inspekce (SZPI). Bakterie našli v příslušné šarži slovenští kolegové, uvedl v tiskové zprávě mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Šarže se dostala i na český trh.

V rýžové kaši značky Hami z Polska jsou bakterie salmonely

Výrobcem je polská společnosti Nutricia a jedná se o šarži s datem minimální trvanlivosti do 20. dubna 2022, balení má hmotnost 170 gramů. "Inspekce zjistila, že nevyhovující potravina se dostala na český trh. Dle dokumentace uvedenou šarži kontrolovaná osoba v ČR dodala následujícím odběratelům: Tesco, DM drogerie markt, Mall CZ, Tamda Foods, Rossmann, Velká Pecka, Alza, Globus a Malvel," uvedl Kopřiva. Inspekce doporučuje, aby nikdo tuto rýžovou kaši nejedl.

Stejně jako slovenští kolegové vložila i SZPI dodatečnou informaci do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva RASFF, čímž umožní došetření a přijetí opatření v zemi původu potraviny.

Související:

reklama
Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky