Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neustupujme zlu, máme být na co hrdí, burcuje Čechy europoslanec

Petr Mach
Petr Mach
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Rozhodnutí pražského magistrátu týkající se neuspořádání slavnostního rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí se nelíbí mnoha politikům, kromě těch pražských nebo poslance Tomia Okamury, se ozval i staronový předseda Svobodných a europoslanec Petr Mach. Buďme na své tradice hrdí a neustupujme před zlem, burcuje lidi.

Mach přiznává, že nikdy nepodporoval, aby stát z peněz daňových poplatníků dotoval kulturní akce, které by bz státu neproběhly. „Málo jsem ale vždy zmiňoval, že tradice a kulturu musíme uchovávat především my sami. A mezi takové tradice patří i ty vánoční," dodává na svém blogu na serveru idnes.cz. Nabádá Čechy, aby si vzpomněli na to, jak to chodilo v minulosti. „Vzpomínáte si na to, jak dobré vánoční cukroví pekla vaše babička? Jak tím celý dům voněl? Jak vám plaval kapr ve vaně? A pamatujete, jak jste všichni doma společně zdobili vánoční strom a zpívali u toho koledy? A pod stromkem pak našli dárky, ze kterých jste měli radost? Tohle všechno a ještě mnohem víc jsou naše tradice. A jsou to dobré tradice, protože když se tak dívám na náš západní svět zkažený multikulturalismem, politickou korektností a přehnanou regulací všeho, máme důvod si svoji jedinečnost zachovat," domnívá se politk.

České tradice a způsob života považuje za výjimečný, proto je podle něj třeba být na takové věci hrdý. „Povedlo se nám zachovat svobodu i bezpečnost bez hromady vojáků a policistů v ulicích, jako je tomu v jiných zemích. A zachovali jsme si také ve velké míře naše tradice. Tradice jsou svým způsobem styl žití. Pomáhají nám zejména teď o vánocích ke klidu. Žijeme rychlou dobu a pečení cukroví nás alespoň na chvíli zastaví," píše s tím, že i on sám bude manželce s pečením pomáhat.

I proto ho rozzlobilo,. Když se dozvěděl, co plánuje pražský magistrát. „Chápu ten bezpečnostní argument, ale pokládám si otázku, jestli by nestačilo na tu jednu událost kontrolovat vstup na náměstí a zabránit vnášení petard nebo výbušnin. Nemůžu se totiž zbavit pocitu, že se zrušením slavnostního rozsvěcení vánočního stromu o něco přicházíme. Na Staroměstském náměstí bude jistě i tak hodně lidí, takže bezpečnostní riziko tam samozřejmě zůstane," dodává.

Témata:  Petr Mach terorismus

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy