Mach si vyřizuje zbrojní pas, aby mohl chránit rodinu. Vyzývá k tomu i ostatní

Český europoslanec Petr Mach (Svobodní) odstartoval kampaň nazvanou „Dělám zbroják“. Rozhodl se tak reagovat na návrh Evropské unie týkající se omezení práv na držení zbraní. Pro ty, kteří by ho chtěli následovat připravil návod.

Petr Mach
reklama

Mach na svých stránkách představil jedenáct kroků vedoucích k získání zbraně. Ty mají zároveň sloužit zájemcům o zbrojní průkaz jako jakýsi návod, jak postupovat, a co vše je nutné si vyřídit. Vše také vysvětluje formou videí, která budou postupně přibývat. První se zaměřuje na podání přihlášky na policii.


Zdroj: YouTube

Na videu zveřejněném na YouTube uvádí, že armáda ani policie nejsou všude a že on chce být v případě nebezpeší schopen brátnit nejen sebe, ale i svou rodinu a nejbližší okolí. „První co musíte udělat je, že si na poště koupíte stokorunový kolek a s tím přijdete na Policii České republiky odbor služby pro zbraně, tam vyplníte žádost a získáte termín," vysvětluje první z jedenácti kroků vedoucích k získání zbrojního průkazu.

„Jsem zásadně pro to, aby bezúhonný český občan měl nadále možnost legálně držet zbraň, ať pro sport nebo pro vlastní ochranu, a českou legislativu v této oblasti považuji za jednu z nejlepších v Evropě. Držení střelných zbraní, včetně samonabíjecích, které chce EU zakázat, je již nyní v České republice pochopitelně předmětem regulace," píše na svých stránkách a dodává, že k vlastnictví zbraně je třeba zbrojní průkaz a povolení od policie. To podle něj zaručuje, že se zbraň nedostane legálně do ruky tomu, kdo pro její držení není způsobilý.

Kromě podání žádosti teď Macha podle plánu čeká učení se teorie o zbraních i zdravotnickém minimu, nácvik bezpečné nanipulace se zbraní, absolvování zkoušky i zdravotní prohlídky, nákup zbraně nebo třeba její registrace na policii.

Témata: Mach, Petr

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky