Obědy pro "nadlidi" ze sněmovny? Neuvěříte, komplet menu do stovky i s panáčkem

Poslanci si stěžují na nízké platy a nedávno si je o pár procent zvedli. Stále mají ale nejspíš dojem, že jen tak tak vyjdou a nemohou zbytečně utrácet. Jak jinak si vysvětlit zjištění Blesku, že v poslanecké restauraci se dobře najíte a napijete a i s dýškem nezaplatíte pomalu ani stovku?

reklama

Bulvární deník Blesk se cenám ve sněmovních restauracích věnuje dlouhodobě, a zatímco v celé republice se postupně stále výrazněji zdražuje a ceny v restauracích nejsou výjimkou, pro poslance to moc neplatí.

Reportér si tentokrát objednal květákovou polévku, křupavé kuřecí stehýnko à la bažant s rýží a minerálku. Celkem za to zaplatil 61 korun. Jako dezert si pak mohl dát například za 6 korun rakvičku a na dobré trávení panák fernetu za 18 korun. Podle tvrzení sněmovny přitom tyto ceny nejsou dotované.

V roce 2011, kdy se bulvár taktéž zaměřil na stravování "nadlidí", nebyly ceny o moc jiné. Guláš tehdy vyšel na 44 korun, minerálka na 6 Kč a káva vyšla na 7 Kč. Zatímco tak většina lidí za své obědy platí stále víc, poslanci jsou na tom v podstatě stále stejně.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky