Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kvitová v Česku nechce platit daně, přehlásila si trvalé bydliště. A Okamura reaguje

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Vítězství Petry Kvitové ve Wimbledonu zvedlo především ve sportovních fanoušcích vlnu hrdosti a pýchy. Podobné pocity v Češích poslední dobou vyvolávají spíše sportovní nebo kulturní úspěchy. Podle předsedy hnutí Úsvit je to tím, že vláda málo motivuje občany.

„Moc gratuluji Petře Kvitové k výhře na Wimbledonu – je to obrovská pozitivní reklama pro celou Českou republiku a můžeme být všichni hrdí, že máme takového skvělého reprezentanta. Na druhou stranu je velmi smutné, že Petra včera v rozhovoru řekla, že si z daňových důvodů přemístila bydliště do Monaka," popřál tenistce k úspěchu Okamura, kterého ale mrzí právě to, že Kvitová změnila trvalé bydliště.

„Je vidět, že ani jí se nechce darovat miliony státu, který je rozkrade a vyhodí na zbytečnosti. Náš stát musí začít hospodařit a chovat se tak, aby měli lidé více chuti daně platit. Jiná cesta v současném globalizovaném světě není. A už teď bohužel vidíme, že současná vláda rozhodně nebude motivací občanům k pocitu sounáležitosti s naší zemí," rýpnul si do vládní koalice politik.

Témata:  CZK daně

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy