Ve sněmovně se chlastalo kolektivně, píše exposlanec. A nejvíc pil...

Exposlanec Věcí veřejných Michal Babák vydává knihu "Medvědovi stojí pořád aneb Může se to stát i Vám", ze které na pokračování cituje deník Blesk. Píše se v ní například o poměrech v Poslanecké sněmovně a o peprném vztahu poslanců k alkoholu. Sám autor přiznává, že pil a někdy opravdu hodně, na některé svým výkonem ale opravdu nedosahoval.

660
reklama

"V Poslanecké sněmovně měl každý druhý poslanec u nohy svou vlastní kouli. Někdo se topil ve svých úvahách, jiný pil jako duha, další si o sobě myslel, že je plemenný býk a mnozí by si nechali koleno pro korunu vrtat. Taky tam bylo dost těch, kteří si mysleli, že když jsou na čas poslanci, jsou něco víc," píše Babák ve své knize.

"Nikoho jistě nepřekvapí, když řeknu, že patronem všech pijanů v Parlamentu byl Miroslav Kalousek. Těch příhod s jeho pitím je bezpočet. Bylo veřejným tajemstvím, že Kalouskovo kýchnutí v blízkosti otevřeného ohně by mohlo být velmi odvážným, nebo spíš nerozvážným eskamotérským kouskem," pokračuje nevybíravě exposlanec.

Poměrně zarážející je další ukázka, podle níž se ve velkém pilo také v ČSSD. "Omlouvám se za ten výraz, ale tam se doslova chlastalo a kolektivně. To víte, levice. Červené nosy sociálních demokratů na mne ve sněmovních chodbách svítily už z dálky, tak trochu jako Machovo ucho v oblíbeném Večerníčku. Předseda klubu Tejc je často svolával na hlasování přímo od »trubek«, kde nasávali už od rána. Podle toho také hlasování i samotné zasedání Sněmovny někdy vypadalo," cituje Blesk Babákovu knihu.

Sám autor v knize nepopírá, že pil také. "Jeden čas jsem pil hodně, šest i osm piv za den. Přitom mi pivo nedělá dobře. Ale u oranžových se pilo tvrdé a ve velkém ještě před obědem," píše Babák.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky