Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Klaus má být prohlášen vlastizrádcem, dav napochoduje k vilám kmotrů. To slibuje Popelka

Klaus má být prohlášen vlastizrádcem, dav napochoduje k vilám kmotrů. To slibuje Popelka

Foto: Vaclavklaus.cz

Slávek Popelka a jeho Holešovská výzva si nedá pokoj ani po pádu Nečasova kabinetu a nástupu nové vlády vzešlé z voleb. Přesně za měsíc proběhne po celé republice demonstrace, kde má být prohlášen exprezident Václav Klaus za vlastizrádce.

Holešovská výzva v čele s Popelkou na svém webu vyzývá lidi k účasti na demonstraci lidí, "kteří si přejí ukončení vlády parazitů." Ta se uskuteční 21. března na všech náměstích v ČR.

Popelka vyzývá na webu, aby národ povstal. Pokud se sejde dost lidí, má být prohlášen exprezident Klaus za vlastizrádce. Klaus naštval Holešovskou výzvou například rozsáhlou novoroční amnestií. Důvodem k jeho značení za vlastizrádce má ale být zejména "nechtěné a protizákonné rozdělení Československa."

Následně se má dav demonstrantů přesunout k nejbližší kanceláři exekutora či vile kmotra.

"Kromě okamžitého zastavení exekucí, zrušení soukromých exekutorů a prošetření jejich činnosti budeme požadovat definování a zákaz lichvy a také zrušení zákonů a opatření nelegitimní vlády Petra Nečase. Ta ztratila legitimitu 17. dubna 2012, kdy se její součástí stali ministři za nikým nevolenou stranu LIDEM. Od té doby jsou všechny její zákony a opatření neplatné a musí být zrušeny," požaduje Holešovská výzva.

Pokud Sobotkův kabinet nevyslyší její požadavky, pak přijde v dubnu další protest a bude zvažováno i vyhlášení generální stávky.

O to se Holešovská výzva již několikrát v minulosti pokusila. Nikdy ale k žádné stávce nedošlo. Stejně tak její protesty se po velkých úspěších na počátku hnutí staly velmi marginálními.

Témata:  Václav Klaus

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy