Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rychlostudent Chovanec do čela vnitra? Komunista udeřil na ČSSD

Rychlostudent Chovanec do čela vnitra? Komunista udeřil na ČSSD

Foto: Česká televize

Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček vznesl pochybnosti nad Milanem Chovancem /ČSSD/ coby ministrem vnitra. Právě o plzeňském hejtmanovi se totiž spekuluje jako o nejžhavějším kandidátovi.

Ondráček ve svém textu kritizuje vícero potenciálních ministrů. Například Martina Stropnického /ANO/ jako ministra obrany nebo Mariána Jurečku /KDU/ jako ministra zemědělství. Podle něj ani jeden nemá kompetence pro takový resort.

Z ČSSD si ke kritice vybral Milana Chovance. "Vystudovaný ekonom, o jehož dalším rychlostudiu na plzeňských právech se vedly diskuse. Zatím nejvýrazněji se proslavil svou účastí na utajované schůzce některých členů ČSSD u prezidenta republiky v Lánech krátce po volbách a svým rychlým procitnutím, kdy jako první přiznal, že se utajovaná schůzka konala. To sice vyvolalo krizi uvnitř jeho strany, ale on poměrně rychle zjistil, na které straně barikády chce nyní stát," připomíná nedávnou minulost s tím, že ostatní "pučisté" přišli o své posty i možnost sedět ve vládě.

"Nechci spekulovat, jaké jsou odborné a kvalifikační předpoklady Milana Chovance pro výkon ministerského postu, ale chci věřit, že jsou vyšší než jen ty, o nichž se hovoří v zákulisí jeho strany. Udávat prý již umí a tak ministrem vnitra být může," rýpe Ondráček.

Podle něj přitom ČSSD má mnohem lepšího kandidáta do čela vnitra. Tím je podle něj poslanec Stanislav Huml, který se do sněmovny dostal z nevolitelného místa díky preferenčním hlasům.

"Jenže tento politik zřejmě více pracuje, než se zviditelňuje. Na stranických sekretariátech, jak se tak zdá, opět zvítězilo, že není důležité, co umíš, ale jak vycházíš se šéfem," pokračuje v kritice ČSSD poslanec KSČM.

Témata:  ČSSD

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy