Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Déšť i slunce. Jaké bude počasí o víkendu?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

V pátek bude počasí u nás od jihu ovlivňovat zvlněná studená fronta, která během soboty ustoupí k severovýchodu a v dalších dnech se nad střední Evropou bude udržovat nevýrazné tlakové pole, informuje ČHMÚ.

Předpověď na sobotu:

Počasí v noci: Oblačno až zataženo, ve východní polovině území občas déšť nebo přeháňky, jinde srážky jen ojediněle. Nejnižší teploty 9 až 5 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s. Tlaková tendence: setrvalý stav Počasí přes den: Oblačno až zataženo, ve východní polovině území s deštěm nebo přeháňkami, jinde srážky jen ojediněle. Postupně od jihozápadu ubývání oblačnosti, odpoledne a večer i ustávání srážek. Nejvyšší teploty 10 až 14 °C, v Čechách místy až 16 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s. Tlaková tendence: setrvalý stav

Předpověď na neděli:Polojasno až jasno, ráno ojediněle mlhy. Během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Slabý východní vítr 1 až 4 m/s.

Témata:  počasí déšť

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy