Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko zasáhne silný mráz. Předpověď počasí na noc a úterý 22. ledna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Noci na úterý a na středu budou na Českomoravské vrchovině a na severovýchodě a východě České republiky velmi mrazivé. V místech se sněhovou pokrývkou tam teploty spadnou k minus 12 až minus 16 stupňům Celsia. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Jeho upozornění na silný mráz je určeno pro velkou část Vysočiny a Zlínského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Lidé by se tam měli podle doporučení meteorologů před mrazem chránit přiměřeně teplým oblečením, tělesným pohybem a teplými nápoji. Malé děti a staří a nemocní by ale měli pobyt venku raději omezit.

Počasí u nás bude ještě ovlivňovat okraj tlakové výše, která bude postupovat přes Ukrajinu dále k východu. Počasí v noci (22-07): Jasno až polojasno, od severozápadu přechodně až oblačno. Zpočátku ojediněle, postupně místy zataženo nízkou oblačností s možností slabého sněžení. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší teploty -6 až -10 °C, při déletrvajícím vyjasnění a sněhové pokrývce kolem -14 °C. Slabý proměnlivý nebo jižní vítr do 3 m/s. Tlaková tendence: slabý až mírný pokles Rozptylové podmínky: mírně nepříznivé až nepříznivé Počasí přes den (07-24): Jasno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku až oblačno. Místy, postupně jen ojediněle zataženo nízkou oblačností s možností slabého sněžení. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejvyšší teploty -4 až 0 °C, v 1000 m na horách kolem -6 °C. Slabý, odpoledne mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s. Tlaková tendence: mírný pokles Rozptylové podmínky: většinou mírně nepříznivé

Témata:  mráz Česko počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy