Žena vylákala z učitelky svého syna pět milionů. Psychický teror trval dva roky

Brněnská policie obvinila sedmačtyřicetiletou ženu z podvodu. Z učitelky svého syna vylákala psychickým nátlakem a pod různými lživými záminkami bezmála pět milionů korun. Na policejním webu to dnes uvedla mluvčí Petra Hrůzová. Žena je ve vazbě, hrozí jí až osm let vězení. Podle policie si tak obstarávala peníze dva roky.

Policie ČR
reklama

"Vyhlédla si učitelku svého syna, kterou dokázala deptat 36 zprávami ve dne i v noci. Neustále naléhala, prosila nebo vyhrožovala, například i tím, že ... když jí poškozená nepůjčí peníze, bude muset dát nejmladšího syna do dětského domova," uvedla mluvčí.

Repertoár záminek k vylákání peněz ale měla žena výrazně pestřejší. Od naléhavého řešení rodinných tragédií a životních nesnází jako nemoc syna, náhlý vznik dluhu na elektřině, nutnost likvidace štěnic v bytě a následná deratizaci, stěhování, její zdravotní komplikace až po nutné úhrady advokátovi v Německu řešícího dědictví po zesnulém otci, ze kterého měla půjčky splácet.

Psychický nátlak na učitelku byl podle policie tak velký, že ji dostal až k lékaři. Když se policisté obviněné ptali, kde peníze skončily, vymlouvala se, že peníze použila na splácení dluhů svého staršího údajně drogově závislého syna, který nepracuje. "Kriminalisté ale vyšetřováním zjistili, že syn obviněné je řádně zaměstnán, není drogově závislý a žádné dluhy nemá, ba naopak i po něm matka žádala půjčení peněz," uvedla mluvčí.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky