Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a středu 31. října

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Po přední straně brázdy nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropu se k nám obnoví příliv teplého vzduchu od jihu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): Polojasno až jasno, v Čechách zpočátku místy oblačno. Postupně ojediněle mlhy, na Moravě a ve Slezsku místy i nízká oblačnost. Nejnižší teploty 8 až 4 °C, na jihozápadě kolem 2 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s, postupně slabý proměnlivý do 3 m/s. Tlaková tendence: mírný až silný vzestup Rozptylové podmínky: dobré, postupně místy mírně nepříznivé Počasí přes den (07-24): Polojasno až skoro jasno, zpočátku ojediněle mlhy, na Moravě a ve Slezsku místy i nízká oblačnost. Nejvyšší teploty 11 až 15 °C, na jihu a východě Moravy a Slezska až 17 °C, v 1000 m na horách kolem 9. Zpočátku slabý proměnlivý vítr do 3 m/s, postupně mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a Českomoravské vrchovině postupně čerstvý 4 až 8 m/s, místy v nárazech kolem 15 m/s. Tlaková tendence: mírný vzestup, postupně slabý pokles Rozptylové podmínky: dobré, zpočátku místy mírně nepříznivé

Témata:  počasí podzim

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy