Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Je rychlejší internet, nebo poštovní holub? Pokus přinesl velmi překvapivé výsledky

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Jihoafrická společnost zabývající se informačními technologiemi, dokázala, že poslat data po poštovním holubovi je pro ni rychlejší než přenos dat internetem, který poskytuje firma Telkom, největší poskytovatel internetového připojení v zemi.

Jedenáctiměsíčnímu poštovnímu holubovi jménem Winston trval let z kanceláří společnosti Unlimited IT poblíž města Pietermaritzburg do Durbanu jednu hodinu a osm minut. Za tu dobu urazil vzdálenost 80 kilometrů a datovou kartu s informacemi měl přivázanou k noze.

Dodejme, že nejde o současnost, ale stalo se tak v roce 2009, kdy už ve světě byl internet na poměrně vysoké úrovni.  

Transfer stejných informací včetně načítání trval linkami Telkomu dvě hodiny, šest minut a 57 sekund.

Podle jihoafrické agentury SAPA společnost Unlimited IT provedla tento pokus, protože je znechucená pomalým přenosem dat po internetu firmy Telkom. Unlimited IT má pobočky po celé zemi a pravidelně do nich posílá data.

Firma Telkom se k závodu poštovní holub internet nakonec nevyjádřila, přestože se souboj zapsal do historie. 

Témata:  internet Zvířata

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy