Výhodné půjčky pro začínající podnikatele

KOMERČNÍ SDĚLENÍ - Máte v hlavě skvělý nápad? Plánujete nastartovat svou kariéru novým směrem a rozjet vlastní podnikání?

​ Výhodné půjčky pro začínající podnikatele
reklama

Chcete začít pracovat podle svých představ? Pokud jste si odpověděli ANO, ale na realizaci vám chybí dostatek financí, čtěte dále. Poradíme vám, které banky půjčí začínajícímu podnikateli bez problémů, rychle a s dobrými podmínkami.

Skvělá doba pro start podnikání

Hned na úvod je třeba říct, že jste si pro rozjezd svého byznysu zvolili výbornou dobu! V bankách je nyní poskytování půjček začínajícím podnikatelům tématem číslo jedna. Uvědomily si, že takový klient jim do budoucna může přinést mnoho výhod, a proto konečně po mnoha letech zmírnily podmínky pro poskytování půjček na start podnikání. Ještě v minulých letech bylo přitom získání podnikatelské půjčky pro samotný začátek téměř nemožné! Banky měly vysoké požadavky, které řada začínajících podnikatelů nabyla schopná splnit.

Nově však nabízí půjčky i pro rozjezd podnikání studentům, čerstvým absolventům, nebo třeba maminkám na rodičovské dovolené. Šanci získat půjčku má tedy opravdu každý! Úrokové sazby jsou přitom na historickém minimu a ve většině bank nezaplatíte ani žádné poplatky za vyřízení či vedení úvěrového účtu. 

Pojďme se nyní podívat na ty nejzajímavější nabídky na trhu.

Banka Název půjčky Podmínky
FerratumBank Ferratum Credit Limit

Podmínky získání: české občanství a věk 21-85 let.

Velkou výhodou této banky je, že nepožaduje žádné dokládání příjmů, ručení ani zástavu. Půjčí vám až 35 000 Kč s neomezenou dobou splatnosti.

Nevýhodou je vysoká úroková sazba, rychlé vyřízení bez podmínek však tuto nevýhodu jasně převyšuje.

mBank půjčka Plus

Pokud potřebujete částku do 40 000 Kč, určitě se nezapomeňte podívat na tuto nabídku! Pokud se jedná o vaši první půjčku, mBank vám ji nabídne s úrokem 0 %. Samozřejmě je možné si zde půjčit i více, a to až 600 000 Kč. Obvyklý úrok pak činí 9,9 % p.a.

U této banky je potřeba k získání úvěru doložit, že máte pravidelný příjem. Banka naopak nijak neověřuje, za jakým účelem chcete peníze využít.

UniCredit Bank PRESTO Půjčka

Poskytne vám až 500 000 Kč a splácení si můžete rozložit na nadstandartních 96 měsíců.

Velikou výhodou je opravdu nízká úroková sazba, která je v současné době již od pouhých 5,6 % p.a. Peníze budete mít volně k dispozici na účtu ihned po podpisu smlouvy. Nevýhodou je, že tato banka bude od vás požadovat doložení pravidelných měsíčních příjmů a pokud budete potřebovat více než 300 000 Kč, může být požadován spolužadatel.

Poštovní spořitelna Poštovní půjčka

Tato banka nabízí dokonce půjčku až ve výši 800 000 Kč, a to na cokoliv. Bez zástavy a bez spolužadatele.

I zde si můžete velmi pružně rozkládat splátky, a to až na 96 měsíců, dobu splácení však můžete v průběhu měnit podle svých potřeb. Za tyto změny nezaplatíte žádné extra poplatky navíc.

Úrokové sazby se liší podle výše poskytovaného úvěru, pohybují se však kolem 7,9 %.

Podmínky obecně

Ze současné nabídky bank lze usuzovat, že nejjednodušeji a bez dokládání čehokoliv získáte drobnější spotřebný úvěr v řádech několika desítek tisíc korun. V tomto případě můžete začít podnikat klidně ještě dnes!

Pokud chcete rozjet třeba náročnější výrobu, pro kterou potřebujete vyšší částky, je již nutnost mít pravidelný příjem z jiného podnikání nebo od zaměstnavatele (většinou pro získání úvěru stačí překlenout zkušební dobu a nebýt ve výpovědní lhůtě), případně mít spolužadatele (například partnera) nebo vhodnou nemovitost do zástavy. V případě, že jste již ženatý či vdaná, je také u úvěrů nad 300 000 Kč potřeba souhlas vašeho protějšku, tato povinnost je daná zákonem.

Podmínky bank jsou však velmi vstřícné a oproti minulosti ve většině případů již nemusíte dokládat daňové přiznání a tedy můžete využít bankovní půjčku již na samém startu. Některé banky jsou navíc opravdu ochotné a udělají vám nabídku i v případě, že jejich podmínky nesplňujete. Vždy záleží na posouzení konkrétní situace – zda je váš podnikatelský záměr zaujme, jak jej máte propracovaný, jakou částku potřebujete, zda budete vkládat i vlastní finance, atd. Nezapomínejte, že prezentované nabídky bank jsou pouze orientační, ale banky obvykle přistupují ke každému individuálně.

Vyřízení úvěru je u všech bank rychlé a úrokové sazby extrémně nízké. Je tedy velmi vhodné realizovat své plány právě nyní.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky