Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Finská půjčka: vaše nejrychlejší cesta k penězům

Finská půjčka: vaše nejrychlejší cesta k penězům

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Máte nenadálé finanční výdaje a do výplaty je ještě daleko? Pak vám může pomoci tzv. finská půjčka. Jednou z jejích hlavních výhod je rychlost, s jakou bývá vyřízena – u menších obnosů zřídkakdy čekáte na peníze déle než hodinu.

Základní princip finské půjčkyJedná se o krátkodobou bezúročnou půjčku se splatností v příštím měsíci. Poskytuje se tedy maximálně na 31 dní. Většina poskytovatelů však umožňuje svým klientům zpoplatněné prodloužení půjčky, a to i opakované. Výši poplatku za půjčku určují dvě základní kritéria: doba, kterou si půjčujeme (od 5 dní) a potřebná částka (od 500,- Kč).Kolik peněz si můžete půjčitZáleží na společnosti, kde si půjčujete. Většina vám na poprvé poskytne nižší částky, například do 10 000,- Kč a při příští půjčce vám už nabídne víc. Maximální částka u většiny poskytovatelů rychlých online půjček činí 20 000,- Kč. Vyřízení půjčky trvá pár minutHlavní výhodou tohoto finančního produktu je rychlost a jednoduchost vyřízení. O peníze si zažádáte přes jednoduchý online formulář, přímo z pohodlí svého domova nebo kanceláře. Nejprve je třeba registrovat se na stránkách vybraného poskytovatele. To zabere zhruba 5 minut. Pak už stačí zažádat o půjčku, která bývá obratem automaticky schválena. Zažádat o peníze můžete i přes e-mail nebo telefon. Celý proces žádosti zabere maximálně čtvrt hodiny a nevyžaduje osobní návštěvu pobočky poskytovatele půjčky.Půjčení částek nad 5 000,- Kč nově trvá déleOd konce února letošního roku nabyla účinnosti novela zákona o spotřebitelském úvěru, pod který z právního hlediska spadají i rychlé půjčky. Bez písemného podpisu smlouvy lze nově poskytnout půjčky jen do výše 4 999,- Kč. Budete-li tedy žádat o tento menší obnos, peníze budete mít na účtu do 20 minut. U vyšších částek musí poskytovatelé čekat, než klient pošle zpět podepsanou smlouvu.Zdržení může nastat i na straně bankyPokud vám peníze u půjček nižších obnosů nepřijdou do hodiny, může jít o problém na straně banky.  Například jeden z nejstarších poskytovatelů této služby u nás, společnost Půjčkomat, garantuje expresní vyřízení půjčky klientům Komerční banky, ČSOB, České spořitelny, GE Money Bank a FIO banky. Majitelé účtu u jiných bank se mohou setkat se zdržením v řádu hodin, převod peněz z účtu na účet můžete v pracovní dny zaurgovat přímo u své banky.Podmínky uzavření smlouvy jsou jednoduchéO půjčku může zažádat každá fyzická osoba starší 18 let. Žadatel pouze nesmí mít na své jméno evidovaný žádný úvěr, kde by byl v prodlení se splácením. To poskytovatelé finských půjček kontrolují pomocí tzv. Registru dlužníků. Využitím samotné krátkodobé půjčky však k zápisu do Registru nedochází, ten se týká jen úvěrů a hypoték většího rozsahu. Finská půjčka je šikovný pomocník při krátkodobých finančních nesnázích. Je záměrně nastavena tak, aby k ní měla přístup co nejširší skupina klientů – od studentů, před maminky na mateřské dovolené, až po poživatele všech typů důchodů. Mimo rychlého vyřízení je výhodná její transparentnost - ihned  při sjednání víte, o kolik půjčku přeplatíte a žádné pozdější náklady už vám nevzniknou.

Témata:  půjčky PR článek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

CZK

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit?

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. Z ničeho nic jim však přišla výzva od advokátů vymahačské společnosti, ať dluh neprodleně uhradí, jinak na ně bude podána žaloba. Jde o prázdné výhrůžky, nebo musí spotřebitel naopak zbystřit? A jak se vůbec bránit těmto praktikám?