Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pojišťovny chtějí kvůli Babišovi klientům zrušit benefity. Jaké?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Příspěvek 800 korun pro kojící matky, nebo 400 korun na vyšetření prostaty. Zdravotní pojišťovny dnes prozradily, o které benefity by mohli jejich klienti už brzy přijít. Vyhrožují tím některé pojišťovny, v souvislosti s chystaným návrhem ministerstva financí. Počítá s tím, že všechny převedou své účty do České národní banky.

600 korun na očkování proti klíšťové encefalitidě. 800 korun těhotným na vitamíny. 1000 korun na rovnátka dětem. To jsou jen některé z benefitů, které mohou být podle zdravotních pojišťoven od příštího roku v ohrožení.

Benefity pojišťovny vyplácejí z fondu, který tvoří tři zdroje: pokuty, penále a úroky z prostředků na peněžních účtech. A právě o ty by novelou pojišťovny mohly přijít. Ministerstvo financí ale už dříve ubezpečovalo, že je připraveno pojišťovnám zajistit kompenzaci. Našly se tak i pojišťovny, které v novele problém nevidí.

Podle informací televize Nova měla o připravované novele v pondělí jednat vláda, materiál byl ale z jednání stažen. I mezi ministry totiž prý novela vzbuzuje rozpory.

Témata:  CZK pojišťovny Andrej Babiš

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

Jak na mimosoudní řešení sporů

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří urovnat domluvou, u jiných se však oboustranně přijatelného řešení dospět nepodaří. Jelikož se drtivá většina těchto sporů týká nízkých částek, soudní řešení sporů se kvůli soudním poplatkům a nákladům na advokátní služby často nevyplatí. Existuje však alternativní způsob řešení těchto sporů, kterého mohou spotřebitelé využít, jelikož je levnější a rychlejší.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

VZP

Zájem o příspěvky VZP láme rekordy

O příspěvky z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny je letos rekordní zájem. VZP eviduje za první čtvrtletí už 465 tisíc podaných žádostí. V porovnání s loňskem se jedná o 50% nárůst. Nejčastěji si klienti žádají o příspěvek na pohybové aktivity a na dentální hygienu. Aby byly žádosti i přes enormní navýšení vyřízeny v co nejkratším čase, přistoupila pojišťovna k posílení personálních kapacit.