Ženevské novinky se mohou již do čtyř měsíců objevit v autobazarech

Dnes se oficiálně pro veřejnost otevírají brány nejvýznamnějšího autosalonu v Evropě, na němž automobilky každoročně skládají účty za poslední rok a představují aktuální novinky pro další sezónu. Již tradičně se k ženevské International motor show upíná pozornost všech profesionálních i laických zájemců o automobilovou techniku a letošní 88. ročník není výjimkou.

Autosalon
reklama

„Veletrh je velmi důležitý i pro nás, neboť ze zkušenosti víme, že představené novinky se velmi rychle objevují v nabídce naší značky zánovních aut Mototechna. Obvykle se tato doba pohybuje kolem čtyř měsíců, proto řada z představených automobilů může být v naší nabídce již v létě,“ řekla generální ředitelka mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO Karolína Topolová.

Do podoby českého trhu ojetých vozidel nepochybně promluví především třetí generace Škody Fabia, jejíž premiéru v Ženevě napjatě očekávali nejen čeští návštěvníci. „Fabia je v naší síti autocenter dlouhodobě druhým nejprodávanějším modelem a loni si ji vybralo 9,7 procenta našich zákazníků. Emocionálnější design letošního modelu, který se podle názoru řady odborníků povedl nejlépe ze všech nových modelů celé skupiny Volkswagen, by mohl zájem zákazníků ještě zvýšit. Budeme tedy s napětím čekat, jak novinku přijme český trh a jak její uvedení podpoří dynamiku poptávky po modelech této třídy,“ uvedla dále Karolína Topolová.

Facelift Škody Fabia combi se ukázal v Ženevě (1:55) | zdroj: YouTube


Trh nepochybně ovlivní také sedmička finalistů ankety Evropské Auto roku (COTY), jejíž výsledky byly na autosalonu slavnostně vyhlášeny, a její vítěz luxusní kompaktní SUV Volvo XC40. Totéž se týká premiér letošního ročníku – od třetí generace modelu Kia cee´d přes Peugeot 508, hybridní Toyota Auris, nové BMW X4 až třeba po Volvo V60. „V případě úspěchu těchto novinek se velmi rychle na českém trhu vytvoří poptávka po jejich ojetinách. V případě, že však úspěšné nebudou, bude o to víc žádána jejich současná řada, resp. alternativní modelové řady,“ řekla dále Karolína Topolová. „I v Ženevě je velkým tématem elektromobilita, nicméně na výrazný průnik elektromobilů na trh ojetých automobilů si ještě musíme počkat,“ dodala.

Ženevský autosalon se po dvou dnech pro profesionály dnes otevírá i pro veřejnost. Bude otevřen každý den až do 18. března od 10:00 do 20:00 (o víkendech od 9.00 do 19.00). Vstupenka pro dospělého návštěvníka je na místě v prodeji za 16 CHF.

Témata: auta | autosalon | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky