Krátké jaro, parné léto? Předpověď počasí ukazuje, kdy se prudce oteplí

Teploty venku tomu v tuto chvíli neodpovídají, ale jaro si podle meteorologů moc dlouho neužijeme. Dlouhodobé předpovědi ukazují, že za měsíc už by nás mohly v Česku častovat letní teploty přesahující 20 stupňů.

Ilustrační foto
reklama

Britští meteorologové v dlouhodobém předpovědním modelu ukazují, že současné chladné počasí ještě nějakou dobu vydrží. Do konce března teploty během dne nepřekročí 13 stupňů. 

Chladnější bude ale i začátek dubna, kdy se budou teploty pohybovat kolem 10 stupňů. Během prvního týdne mohou ještě dokonce padat pod bod mrazu, pravděpodobně ale naposledy.

Od druhého dubnového měsíce se budou denní teploty pohybovat nad 10 stupňů a minimálně do podzimu by už neměly klesnout níže. Na konci druhého dubnového týdne pak vyrostou až na 17 stupňů.

Od poloviny dubna by se teploty měly stabilně držet nad 15 stupňů a výjimečně by mohly dosáhnout i více než 20 stupňů. Tak tomu bude až do začátku května.

Květen s sebou přinese nejen teploty stabilně vyšší než 20 stupňů, ale i bouřky. Především na konci května pak teploty nadále porostou a začnou překonávat hranici 25 stupňů.

Témata: počasí | léto | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky