Výrobci hraček Hasbro klesl kvůli hrozbě cel čtvrtletní zisk

Americkému výrobci hraček Hasbro klesl ve třetím čtvrtletí čistý zisk na 212,9 milionu dolarů (4,9 miliardy Kč), zatímco před rokem firma vydělala 263,9 milionu dolarů. Hlavním důvodem jsou vyšší náklady v důsledku hrozby cel na hračky dovážené z Číny, uvedla dnes firma. Výsledek zaostal za odhady, akcie Hasbro ještě před zahájením obchodování ztrácely skoro 15 procent.

Ilustrační fotografie
reklama

Možnost, že se na hračky dovážené z Číny budou vztahovat cla, společnosti zvyšuje výdaje na přepravu a na skladování. Hasbro také čelí slabé poptávce po klasických hračkách a deskových hrách, protože zákazníci stále častěji upřednostňují videohry a počítačové hry.

Bez započtení některých mimořádných položek byl zisk na akcii ve třetím kvartálu 1,84 dolaru. Analytici ale předpokládali zisk mnohem vyšší, a to 2,21 USD na akcii.

Čisté tržby sice mírně stouply a dosáhly 1,58 miliardy dolarů (36,3 miliardy Kč), i ty ale výrazně zaostaly za odhady analytiků. Ti v anketě společnosti Refinitiv očekávali 1,72 miliardy dolarů.

Hasbro je druhým největším výrobcem hraček ve Spojených státech za konkurentem Mattel. U něj analytici čekají za třetí čtvrtletí pokles tržeb i zisku.

Témata: Hasbro | Hračky | usd | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky