Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V říjnu poprvé od konce roku 2020 v ČR ubylo živnostníků

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

V říjnu poprvé od konce roku 2020 v ČR ubylo živnostníků, a to meziměsíčně o 284. Živnost zahájilo 7110 lidí. Zároveň ji ukončilo 7394 podnikatelů, nejvíce za dobu, kdy jsou tyto analýzy prováděny, tedy nejméně od roku 2010. Vyplývá to z analýzy dat portálu www.informaceofirmach.cz, kterou provedla společnost CRIF - Czech Credit Bureau.

"Za velkým nárůstem zániků stojí zejména odvětví obchodu, kde letos ke konci října ukončilo činnost o 5000 živnostníků více než loni. O 2000 živnostníků více ukončilo činnost i v odvětví profesních vědeckých a technických činností," uvedla analytička CRIF Věra Kameníčková. Úbytek živnostníků nastal podle analýzy vedle obchodu i v ubytování a stravování, výrobě a rozvodu elektřiny, plynu a tepla a v nakládání s nemovitostmi.

Témata:  živnostníci lidé

Související

Aktuálně se děje

24. července 2024 10:16

21. července 2024 21:04

SLEDUJTE: Joe Biden se vzdal kandidatury. Trump zatím nemá soupeře

Americký prezident Joe Biden v neděli oznámil, že stáhne svou kandidaturu na post prezidenta USA a nebude se ucházet o znovuzvolení.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Jozef Síkela

Vláda navrhne eurokomisařem za Česko Jozefa Síkelu

Vláda Petra Fialy nabídne staronové předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové jako eurokomisaře za Českou republiku současného ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu. O jeho nominaci rozhodla na poslední schůzi před vládními prázdninami ve středu 24. července 2024. Začátku schůze byl přítomen i prezident republiky Petr Pavel.