Ukončení dodávek energií oznámilo nejméně 21 firem s téměř milionem zákazníků

Výběr firem dodávajících energie, které oznámily ukončení činnosti (před rokem, 13. října 2021, ukončila činnost firma Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR):

Zemní plyn
reklama

2021

13. října - Firma Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR, oznámila, že ukončí činnost. Skupina se zhruba 900.000 odběrných míst se rozhodla ukončit podnikání a dodávky elektřiny a plynu zákazníkům společností Bohemia Energy, Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie. Zákazníci firem byly převedeni k tzv. dodavatelům poslední instance (DPI), za energie platí výrazně vyšší ceny.

14. října - Konec dodávek elektřiny a plynu oznámily další alternativní dodavatelé - Kolibřík energie s 28.000 klienty a firma A-PLUS Energie se 150 odběrnými místy.

8. listopadu - Majitel Bohemia Energy Jiří Písařík oznámil, že skupina v roce 2022 ukončí také činnost dodavatele energií Amper Market. Podle dat Operátora trhu s elektřinou (OTE) dodává firma, která jako jediná přežila říjnový konec skupiny, elektřinu asi 8500 zákazníkům.

16. listopadu - Konec dodávek elektřiny a plynu oznámila společnost Ray Energy. Podle dat OTE dodává firma energie téměř 3000 zákazníků.

14. prosince - Konec dodávek elektřiny a plynu oznámila Microenergy, uvedl na webu OTE. Podle jeho dat dodává firma energie více než 760 zákazníkům. Podle webu Hospodářských novin je mezi nimi i Energetický regulační úřad (ERÚ).

22. prosince - Podle OTE s dodávkami energií skončila společnost Energie pro Tebe, která dodává plyn 336 zákazníkům.

23. prosince - Podle OTE činnost ukončila společnost Český Energetický Dodavatel. Podle jeho dat dodává firma elektřinu 4283 zákazníkům a plyn 2933 zákazníkům, jde tak o více než 7000 odběratelů.

27. prosince - Podle OTE činnost ukončil dodavatel energií Františkovy energie. Podle jeho dat dodává firma elektřinu 2635 zákazníkům a plyn 2350 zákazníkům, jde tak o téměř 5000 odběratelů.

28. prosince - Podle OTE společnost Svinos ukončila dodávky energií. Podle dat ERÚ dodávala firma plyn 21 zákazníkům.

2022

5. ledna - Společnost Czech Energy, která působí v Libereckém a Královéhradeckém kraji, ve středních Čechách a v Praze, oznámila, že končí s dodávkami plynu. Podle OTE dodávala firma v listopadu plyn 112 zákazníkům, jejich počet se v průběhu loňského roku snižoval.

11. ledna - Společnost Lumius z Frýdecko-Místecka oznámila, že ukončí dodávky elektřiny a plynu zákazníkům. Má přibližně 1500 odběratelů.

9. března - Dodavatel plynu a elektřiny První Moravská Plynární oznámil ukončení činnosti. Rozhodnutí zdůvodnil bezprecedentní a nepřehlednou situací na energetickém trhu. Na ukončení činnosti upozornil web TN.cz, podle kterého měla firma letos v lednu 267 klientů.

10. března - S dodávkami elektřiny skončila společnost Energo LaR z Rychnova nad Kněžnou. Firma dodávala podle dat OTE elektřinu na 549 odběrných míst.

18. března - S dodávkami elektřiny a plynu skončila společnost Nezávislá energie. Podle mluvčího ERÚ Michala Keborta měla firma 144 odběrných míst, z toho 95 na elektřině.

24. března - S dodávkami energií skončila společnost Česká energetická a plynárenská. Důvodem je konec partnerské společnosti Manta Commodities SE, která zajišťovala odchylky v dodávkách. Podle OTE měla společnost 1254 odběrných míst.

30. března - Společnost Conte spol. s.r.o. přestala dodávat elektřinu. V režimu DPI tak podle údajů OTE skončí 1308 odběrných míst.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky