Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Apple kvůli koronaviru odkládá návrat do kanceláří nejméně do ledna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Americká technologická společnost Apple odkládá návrat svých zaměstnanců do kanceláří nejméně do ledna 2022. Reaguje tak na opětovné šíření mutací koronaviru v mnoha zemích. S odvoláním interní zprávu zaměstnancům o tom dnes informovala agentura Bloomberg. Firma na žádost o komentář nereagovala.

Společnost termín potvrdí měsíc před plánovaným návratem. Zaměstnanci Applu měli původně začít z kanceláří pracovat od září, firma posléze jejich nástup posunula na říjen. Po návratu se od nich očekává, že budou v kancelářích pracovat tři dny v týdnu - v pondělí, úterý a ve čtvrtek.

Interní zpráva, kterou rozeslala šéfka oddělení lidských zdrojů a maloobchodu Deirdre O’Brienová, uvádí, že Apple nepočítá se zavíráním obchodů. O’Brienová v ní své kolegy nabádá, aby se nechali očkovat proti covidu-19.

Výrobce iPhonů se v červenci stal jednou z prvních velkých amerických technologických firem, která odložila plány na návrat k předpandemickému provozu, protože v létě se začala šířit vysoce přenosná varianta koronaviru delta.

Zatímco v červnu Apple zrušil povinnost mít v prostorách firmy zakryté dýchací cesty, minulý měsíc ji obnovil. Ve čtvrtek tato technologická firma zavřela jednu ze svých prodejen v americkém státě Jižní Karolína. Přes dvě desítky zaměstnanců tam měly pozitivní test, anebo rizikový kontakt. V některých obchodech musela společnost zredukovat otevírací dobu, zčásti kvůli nakaženým, kteří nemohou do práce.

Před Applem oddálily návrat do kanceláří až na rok 2022 například společnosti Lyft, Amazon či Facebook.

Témata:  Apple Koronavirus COVID-19

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy