Americká ekonomika roste, říká Béžová kniha

Americká ekonomika se koncem loňského roku podle tzv. Béžové knihy, tedy pravidelné situační zprávy americké centrální banky Fed, dále zlepšovala. Informovala o tom agentura Reuters.

660
reklama

Američtí spotřebitelé podle zprávy Fedu více utráceli a podniky více vyráběly, navíc se automobilkám dařilo nejlépe za celý loňský rok. Zpráva se přitom zabývala časovým obdobím od druhé poloviny listopadu do konce prosince loňského roku. V některých sektorech se ale situace ještě příliš nezlepšila, příkladem je podle Fedu realitní trh.

"Z 12 měnových distriktů nahlásilo zlepšení 11," uvedl ve své zprávě Fed.
 
Podle americké centrální banky zůstávají vyhlídky dobré a situace ekonomiky by se měla pozvolna nadále zlepšovat. "Zprávy o spotřebitelských výdajích byly obecně příznivé. Výdaje spotřebitelů a důvěra obecně jsou charakterizovány jako lepší než v předchozích obdobích," uvádí Fed v Béžové knize.

Federální rezervní systém (Fed) je složen z celkem 12 federálních rezervních bank, přičemž každá zastupuje jeden měnový distrikt. Federální rezervní banky mají své pobočky, těch je celkem 25.

Témata: USA | ekonomika

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky