ČSA expandují. I díky novému partnerovi Etihad Airways

České aerolinie (ČSA) uzavřely strategické partnerství s leteckou společností Etihad Airways ze Spojených arabských emirátů, český dopravce tím rozšíří nabídku o desítky nových destinací. Zástupci společností smlouvu o spolupráci slavnostně podepsali ve čtvrtek.

660
reklama

"Uzavřeli jsme strategickou spolupráci mezi společnostmi České aerolinie a Etihad Airways, které byly dvakrát po sobě vyhodnoceny jako nejlepší aerolinie světa a které mají naprosto unikátní síť destinací směrem do Asie, jihovýchodní Asie, jižní Afriky a Austrálie. Prostřednictvím této spolupráce mohou ČSA realizovat další ze zamýšlených kroků, a tedy expanzi směrem na východ," prohlásil předseda představenstva Českého aeroholdingu a zároveň prezident ČSA Miroslav Dvořák.
 
Díky spolupráci s arabskými aerolinkami získají klienti ČSA možnost koupit si letenku do dalších několika desítek nových destinací. "Spolupráce spočívá v tom, že prakticky od zítřka si mohou cestující kupovat letenku přímo od ČSA do konečných destinací jako je Sydney, Melbourne, Šanghaj, Peking (celkem jich zatím bude 14, později přibude dalších dvacet - pozn. red.). V rámci jedné letenky budou cestovat až do konečné destinace. Hlavní přidaná hodnota je navázání letového řádu ČSA na letový řád Etihadu. Pro cestující to znamená minimální čas nezbytný k přestupu na letišti v Abú Zabí, kde stráví řádově kolem jedné a půl až dvou hodin a při garantovaném přestupním času, který je dnes 60 minut, výrazně zkrátí svou cestu směrem na východ. Druhou výhodou je skutečnost, že zejména v zimním období, kdy Češi chtějí cestovat za teplem, nabídneme unikátní síť 34 destinací, které jim umožní za příjemné ceny strávit zimní dovolenou," dodal Dvořák.
 
"Strategická spolupráce Etihad Airways, jednoho z nejoceňovanějších leteckých dopravců na světě, a Českých aerolinií, se nezaměřuje čistě jen na codesharovou spolupráci, což ukazuje rostoucí zájem Etihad Airways o region střední a východní Evropy. Už dlouho jsme usilovali o to zařadit překrásné město Praha do naší nabídky. Jsme si jistí, že nová spojení a celkový zážitek z cestování na těchto linkách, které Etihad nabízí společně s Českými aeroliniemi, bude atraktivní nejen pro obchodní cestující, ale i pro ty, kteří cestují v rámci svého volného času," okomentoval spolupráci obchodní ředitel Etihad Airways Peter Baumgartner.
 
První let do Abú Zabí, hlavního města Spojených arabských emirátů, plánují České aerolinie vypravit ve středu 21. září 2011. Společnost bude do Abú Zabí zpočátku operovat celkem čtyři týdenní frekvence, s odlety z Prahy každé pondělí, středu, čtvrtek a neděli letadly Airbus A319. Díky strategickému partnerství a spolupráci na bázi vzájemného sdílení kódů pak cestující Českých aerolinií mohou pokračovat na palubách Etihad Airways s jedinou OK letenkou do 70 destinací po celém světě.
 
Klienti Etihad Airways zase naopak na linkách Českých aerolinií poletí do Prahy nebo přes ruzyňské letiště do destinací střední a východní Evropy. Příletové a odletové časy Českých aerolinií do/z Abú Dhabi jsou nastaveny tak, aby cestující z Prahy mohli pokračovat maximálně do tří hodin do své cílové destinace, respektive pasažéři Etihad Airways do Prahy a dále do Evropy.
 
"Rozhodnutí Etihad Airways uzavřít s Českými aeroliniemi nové partnerství umožňuje rozvoj oboustranně výhodného dopravního spojení mezi Prahou a Abú Zabí, a dále do destinací na Středním Východě, indickém subkontinentu, v Asii a Austrálii," dodal Baumgartner.
 
Etihad Airways založená v roce 2003 je národní aerolinka Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech a vyznačuje se vysokou úrovní luxusu na palubě svých letadel. Aerolinky Etihad Airways zajišťují lety na Střední a Dálný východ, do Evropy, Afriky, na indický poloostrov, do Severní Ameriky a Oceánie. Hlavní základna Etihad Airways se nachází na mezinárodním letišti v Abú Zabí. V roce 2009 přepravila více než sedm milionů cestujících. Etihad Airways létá do 52 destinací ve 38 zemích světa. Mimo jiné do Pekingu, Šanghaje, Kalkaty, Sydney, Melbourne či pákistánského Islámábádu.
 
České aerolinie jako vlajkový letecký dopravce České republiky zajišťují spojení z Prahy a stále častěji "přes" Prahu do významných destinací v Evropě, Střední Asii, Zakavkazsku či na Blízkém východě. Ve spolupráci se svými partnery nabízí v současné době spojení do 91 destinací ve 45 zemích světa. Od roku 2001 jsou České aerolinie členem letecké aliance SkyTeam, která nabízí klientům členských aerolinií velký výběr destinací, tisíce frekvencí a návazných spojení.

Témata: čsa

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky