Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hackeři ukradli uživatelům Xboxu miliony liber

Hackeři ukradli uživatelům Xboxu miliony liber

Foto: Pixmac

Hackeři v pondělí podnikli soustředěný útok na virtuální účty uživatelů herních konzolí Xbox od Microsoftu. Lidi z pětatřiceti zemí připravili o miliony liber, informoval v úterý deník Telegraph.

Britským uživatelům zmizelo z účtů Xbox Live v průměru 100 liber (2950 korun), někteří ale přišli i o více než 200 liber. Podle listu není dosud jasné, kolik uživatelů oblíbené herní konzole bylo takto okradeno a o kolik peněz se celkem jednalo. Firma Microsoft napadení hráčských účtů teprve začala vyšetřovat.

Počítačoví lapkové prý kradli po několik týdnů z kreditních karet vždy jen malý obnos, což ztěžuje odhalení podvodu, poznamenal The Telegraph.

Aby mohl uživatel službu Xbox Live využívat, musí si vytvořit svoje konto s jedinečným názvem a také svojí postavičku, jejíž vzhled si může každý upravit zcela podle vlastních představ.

Od listopadu 2010 je Xbox Live aktivní také v České republice. Platit za členství, které umožňuje poměřovat síly v jednotlivých hrách s hráči z celého světa, lze pomocí kreditní karty nebo je možné zakoupit speciální kupony v obchodech.

Témata:  hackeři

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy