Politici se přou o modré zóny. Rozšířit, či úplně zrušit?

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera razantně vystoupil proti modrým parkovacím zónám v Praze. Podle něj by se okamžitě měly zrušit, dokud pražský magistrát nenajde komplexní řešení.

Ilustrační fotografie
reklama

Starostové městských částí se ale okamžitě postavili proti, prý by to vyvolalo absolutní chaos a naopak uvažují o tom, že modré zóny rozšíří do dalších ulic.

Nové modré zóny se staly pro mnohé noční můrou. Středočeský hejtman tak teď přišel s radikální myšlenkou. Prostě by je zrušil. Podobně by postupoval i v případě plánovaných nových zón. Zmodrat by měla už od prvního října i Praha 8. V jednání je i Praha 4 a Praha 9. Do dvou let i centrum.

Sečteno podtrženo, dokud nebudou parkovací domy a záchytná parkoviště, nové modré zóny v ulicích Prahy podle hejtmana prostě nemají co dělat. S takovým řešením ale nesouhlasí starostové městských částí.

Lidé z okolí Prahy, kteří dojíždějí do hlavního města třeba do zaměstnání, nemají nárok na rezidenční místa, a nemají tak kde zdarma zaparkovat. A tak musejí platit. A to je pochopitelně štve.

Témata: modrá zóna | Praha

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky