Přespolní nezaparkují. Další města chystají modré zóny

Takzvané modré zón někteří milují, jiní nenávidí. To podle toho, zda jim pomáhají parkovat u domu nebo naopak komplikují cestování autem. Teď to vypadá, že je kromě Prahy zavede i řada dalších měst.

Ilustrační fotografie
reklama

Vyplývá to z rozsáhlého průzkumu, který udělala MF DNES. Deník oslovil 65 největších českých měst a zjistil, že 12 radnic a magistrátů o zavedení modrých zón jen pro místní vážně uvažuje.

Již brzy budou mít přespolní potíže zaparkovat na Praze 5, modré zóny tu vzniknou už za pár týdnů. O jejich zavedení uvažuje mimo jiné i Praha 6, ale i České Budějovice, Pardubice, Valašské Meziříčí nebo Mariánské Lázně.

A někde ulice "zmodrají" ještě letos - týká se to například Mladé Boleslavi, Uherského Hradiště nebo už zmiňovaných Mariánských Lázní. Příští rok modré zóny zavede Jindřichův Hradec.

Modré zóny ovšem nejsou samospásné. Koneckonců komplikují i život obyvatel z těch "správných" čtvrtí třeba tím, že nemají kde zaparkovat příbuzní pozvaní na návštěvu, ale ani třeba objednaný instalatér nebo kominík.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky