Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sazka vloni vyrobila 288 milionářů. Vydělala na tom miliardu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka / INCORP images

Počet sázkařů, kteří u Sazky vyhráli alespoň milion korun, loni meziročně vzrostl téměř trojnásobně na 288. Ti si rozdělili celkem 1,154 miliardy korun. Loterijní společnosti Sazka loni stouply tržby o téměř čtvrtinu na 11,3 miliardy korun. Čistý zisk pak stoupl téměř jednou tolik na 994 milionů korun. V případě tržeb je to nejvíce od roku 2009.

Za úspěchem Sazky, která loni vydělala 994,5 milionu korun, jsou podle generálního ředitele Roberta Chvátala zejména investice do nových produktů i do distribuční sítě, která je největší v České republice.

"V minulosti byly hospodářské výsledky Sazky silně spjaty s úspěšností Sportky, nám se daří tuto přímou úměru stále snižovat," uvedl. Podíl Sportky na celkových tržbách je stále dominantní, nicméně například Eurojackpot a stírací losy tvoří dohromady přibližně čtvrtinu loterních tržeb Sazky, dodal.

Výrazný vliv na hospodaření Sazky v dalších letech bude mít podle ředitele nový loterní zákon, který začne platit od příštího roku. Nyní je možné loterní hry, jako jsou Sportka a Eurojackpot, hrát pouze prostřednictvím terminálové sítě Sazky. Od ledna 2017 bude možné tyto hry nabízet i na internetu.

Celkově Sazka vloni ve všech hrách vyplatila přes 25 milionů výher v hodnotě přesahující šest miliard korun. Historicky nejvyšší výhru 2,466 miliardy korun si ve hře Eurojackpot připsal sázející z Pardubického kraje.

Témata:  sazka

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 7:35

Americký Senát schválil vojenskou pomoc pro Ukrajinu a Izrael. Biden slíbil dodávky ještě tento týden

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy