Výherce Eurojackpotu už má 2,5 miliardy na svých účtech

Výherce pohádkového jackpotu ve výši 2,466 miliardy korun už může začít nový život. Sazka mu už totiž celou částku vyplatila, peníze poslala jen pár dní před termínem.

Ilustrační fotografie
reklama

Sázková společnost měla na vyplacení peněz šedesátidenní lhůtu, která vyprší právě dnes. Sazka ovšem neponechala nic náhodě a peníze odeslala s několikadenním předstihem na několik tuzemských účtů.

"Peníze byly připraveny k odeslání na našem firemním účtu už více než dva měsíce. Čekali jsme pouze, až nám výherce sdělí čísla svých účtů. Z odeslané částky bylo odečteno pouze 270 tisíc, které předal novému miliardáři v hotovosti náš pracovník při ověřování sázenky v sídle Sazky,“ řekl mluvčí společnosti Sazka Václav Friedmann.

Výherce bezmála dvou a půl miliardy korun se přihlásil až 11. června, kdy začala běžet dvouměsíční lhůta na vyplacení peněz. Výherní čísla přitom byla vylosována ještě o 26 dní dřív.

Dosud není jasné, kdo je vlastně onen šťastlivec, který se stal v okamžení miliardářem - ví se jen to, že je z Pardubického kraje a když se do Sazky přijel o výhře informovat, jel do Prahy vlakem.

Výhra 2,466 miliardy korun je nejvyšší nejen v historii českého sázení, ale i v historii samotného Eurojackpotu. A narozdíl od výher ve spoustě jiných loterií se výhra nedaní, ale vyplácí celá.

Témata: CZK | sazka

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky