Tesco se stahuje ze střední Evropy. Skončí i v Česku?

Tesco zvažuje utlumit aktivity ve střední Evropě. To by se mělo týkat i Česka, odkud by se mohl tento řetězec také stáhnout. Společnost tyto spekulace, jak to sama označila, odmítá komentovat.

Tesco
reklama

Britská obchodní síť Tesco by mohlo zmizet z Česka, Slovenska, Maďarska i Polska. Tvrdí to alespoň slovenský deník Sme, který to má od nejmenovaného britského investora, jenž má znát reorganizační plán řetězce.

"Slovenské aktivity Teska se mohou prodávat v balíku společně s maďarskými, českými a i polskými. Druhý scénář je prodej celých sítích v jednotlivých státech," řekl slovenskému deníku SME investor, který zná ozdravný plán Teska.

Podle investora už prý vedení Teska sonduje, zda by někdo o jejich řetězce ve střední Evropě měl zájem. Nicméně samotné Tesco nechce celou situaci ohledně odchodu firmy z Česka, Slovenska a Maďarska odmítlo komentovat. "Nebudeme komentovat spekulace," řekl mluvčí řetězce Matt Francis.

Britská síť Tesco je pátým největším obchodním řetězcem na světě. Na český trh řetězec vstoupil v roce 1996. Tesco má v Česku více než dvě stovky obchodů, kromě toho také provozuje 7 obchodních center a 19 čerpacích stanic. Celkem u nás zaměstnává 14 tisíc lidí.

Témata: tesco

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky